Sprekers

Claudia Reiner

Claudia Reiner

Claudia Reiner is vicevoorzitterschap van Uneto-VNI en directeur van installatiebedrijf Caris & Reiner en de dagvoorzitter van het congres. Ze is met haar van oorsprong commerciële achtergrond een bevlogen ondernemer en bestuurder in de technische installatiebranche. Zij is een warm pleitbezorger voor de omslag naar duurzame energie. Dat blijft niet beperkt tot woorden, want haar installatiebedrijf past deze technieken veelvuldig toe in de dagelijkse praktijk. Claudia Reiner is de winnares van de ABN AMRO Duurzame 50. De Duurzame 50 wordt uitgereikt aan de persoon die over genoeg daadkracht, charisma, contacten en visie beschikt om de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Sessies

 
Coos Schouten

Coos Schouten

Coos Schouten leidt sinds 1992 Installatiebedrijf Schouten Techniek en is vanaf dat moment actief in de toepassing van duurzame energietechnieken, warmtepomptechnologie in het bijzonder. Het bedrijf ontwikkelt, ontwerpt, realiseert en onderhoudt cq optimaliseert installaties, veelal op basis van een eigen visie, afgestemd op de specifieke eisen van de klant. Zo heeft Schouten een eigen NOM-oplossing (Stroomversnelling) laagbouw, en een renovatie-hoogbouwoplossing ontwikkeld. Schouten Techniek heeft de energie om overal energie uit te halen als bronsysteem of regeneratievoorziening. Schouten is langjarig voorzitter van werkgroep warmtepompen Uneto-VNI en ondersteunt het NPW langjarig. Met Ursem Modulaire Bouwsystemen richt Schouten zich eveneens op de markt van prefab badkamer-installatiemodules en volledige 3D modulaire woningen.

Sessies

 
Frank Agterberg

Frank Agterberg

Frank Agterberg is zelfstandig consultant en sinds begin 2017 vicevoorzitter van de Dutch Heat Pump Association (DHPA). Hij is onder andere ook voorzitter van BodemenergieNL en actief in de energietransitie. Per 1 januari 2018 zal Frank Agterberg voorzitter worden van de DHPA. Hij volgt daarmee Peter Wagener op, die het voorzitterschap sinds 2009 heeft bekleed

Sessies

 
Gert Pater

Gert Pater

Gert Pater is account manager bij Beveco Gebouwautomatisering B.V. Dit bedrijf levert en installeert bij project Clarissehof de systemen waarmee de bron, warmtepomp, afgiftesystemen en individuele Comfort Distributie Sets in de woningen met elkaar communiceren.

Sessies

 
Jan Willem van de Groep

Jan Willem van de Groep

De afgelopen jaren was Jan Willem van de Groep verbonden aan het programma Energiesprong en werkte hij aan het verduurzamingsvraagstuk van de gebouwde omgeving. Hij is onder andere initiator van Stroomversnelling, een initiatief waarbij de bouw- en corporatiesector binnen een aantal jaar een groot aantal woningen wil renoveren tot Nul-op-de-meter. Van der Groep is nog altijd betrokken bij Energiesprong en Stroomversnelling. Daarnaast is hij een van de oprichters van ARXlabs, dat zich bezighoudt met innovaties in de bouw, en van Factory Zero, een bedrijf dat binnen 5 jaar marktleider wil zijn op het gebied van duurzame 'woning make-overs'.

Sessies

 
Michiel Hartman

Michiel Hartman

Michiel Hartman, noemt zichzelf duurzaam ondernemer en heeft eerder een bedrijf opgezet. Dat was Qwic een merk van elektrische fietsen en scooters. Hartman begon hiermee toen deze producten in dezelfde beginfase van marktacceptatie zaten als de warmtepompen nu. Dat Hartman ondanks het succes toch uit het bedrijf stapt komt doordat hij zich beter op z’n plek voelt in de opstartfase. Dat vindt hij uitdagend. Als het eenmaal loopt is het een kwestie van een bedrijf runnen. "Die rol past minder bij mij”, zegt hij. Zijn overstap naar de warmtepompen komt mede door zijn tweejarige voorzitterschap van DOET, de branchevereniging in Elektrisch Vervoer. “Voor elektrische auto’s is de laadinfrastructuur belangrijk en de elektriciteitsopslag in de auto’s is weer van belang voor netbeheerders. Daardoor ben ik in de energie gerold. Oorspronkelijk kom ik uit de bouwwereld, daarin ben ik nu dus weer actief”, aldus Hartman.

Sessies

 
Nicolaas van Everdingen

Nicolaas van Everdingen

Nicolaas van Everdingen is oprichter van het bedrijf Plushuis. De focus ligt op de ‘vrijstaanders’(mensen die aan het einde van hun carriere hun huis nog een keer comfortabel op orde willen maken voor het pensioen) en ‘doorgaanders’(tweeverdieners die een stap willen maken in hun wooncarrière en een aardgasvrij droomhuis willen bouwen). Inmiddels zijn 7 energiepositieve Plushuizen opgeleverd, zowel nieuwbouw als renovatie.

Sessies

 
Niels Mensonides

Niels Mensonides

Niels Mensonides is engineer bij Mensonides Installatie. Het bedrijf komt voort uit Firma Haan, dat in 1978 door de heer Mensonides werd overgenomen. Het installatiebedrijf wordt nog steeds geleid door de heer Mensonides en heeft circa 25 medewerkers in dienst.

Sessies

 
Ronald Schilt

Ronald Schilt

Ronald Schilt heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van duurzame technieken en het 'organiseren van de wil' om te komen tot een gezonde en duurzame samenleving. Vanuit de overtuiging dat het beter moet en beter kan met duurzaam en gezond bouwen in Nederland, richtte hij in 2008 Merosch op. Hij is idealistisch en heeft een hekel aan de woorden “maar,…” en “kan niet”. Hij weet echter als geen ander dat draagvlak en concrete businesscases nodig zijn om gezamenlijk stappen te kunnen maken. Daarnaast geldt 'Practice what you preach' en woont hij sinds 2012 met zijn gezin in een energieneutrale nieuwbouwwoning in Bodegraven.

Sessies

 
Simon Tuitel (Vaillant Group)

Simon Tuitel (Vaillant Group)

Simon Tuitel is Productmanager Warmtepompen bij de Vaillant Group.

Sessies

 
Willem Hooijkaas

Willem Hooijkaas

Voorzitter stuurgroep NPW

Sessies

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.